Sufleu de paste cu legume
PrinteazaO reteta de sufleu de paste cu legume din: paste, sare, legume, ceapa, unt, sunc de praga, lapte, faina, branza topita cu smantana, piper si branza gouda.
- 500 g paste (de exemplu spirale)
- sare
- 600 g legume congelate asortate
- 2 cepe
- 2 linguri unt
- 250 g şuncă de Praga
- 100 ml lapte
- 2 linguriţe făină
- 150 g brânză topită cu smântână
- piper
- 4 felii brânză Gouda sau caşcaval moale (a 30 g)
Mod de preparare:
Pastele se fierb în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se trec prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. Legumele congelate se fierb şi ele conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se toacă ceapa şi se căleşte în unt.
Se adaugă cuburi de şuncă şi se prăjesc, amestecând. Se lasă să se scurgă legumele şi se înglobează, împreună cu laptele.
Se adaugă făină şi se lasă să dea în clocot. Se taie bucăţi brânza topită şi se adaugă; se lasă să se topească înăuntru. Se încinge cuptorul la 190°C. Se amestecă pastele cu legume şi şuncă.
Se sărează şi se piperează. Se aşază într-o formă de sufleu unsă.
Gouda sau caşcavalul moale se taie mărunt şi se aşază pe sufleu; se coace cca 15-20 min. Se ornează eventual cu verdeaţă.
Sufleu de paste cu legume
Pofta buna!