Sufleu de paste cu legume

Printeaza

O reteta de sufleu de paste cu legume din: paste, sare, legume, ceapa, unt, sunc de praga, lapte, faina, branza topita cu smantana, piper si branza gouda.

Ingrediente:Sufleu de paste cu legume

  • 500 g paste (de exemplu spirale)
  • sare
  • 600 g legume congelate asortate
  • 2 cepe
  • 2 linguri unt
  • 250 g şuncă de Praga
  • 100 ml lapte
  • 2 linguriţe făină
  • 150 g brânză topită cu smântână
  • piper
  • 4 felii brânză Gouda sau caşcaval moale (a 30 g)

 

Mod de preparare:

Pastele se fierb în apă cu sare,  conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se trec prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă.  Legumele congelate se fierb şi ele conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se toacă ceapa şi se căleşte în unt.

Se adaugă cuburi de şuncă şi se prăjesc, amestecând. Se lasă să se  scurgă legumele şi se înglobează, împreună cu laptele.

Se adaugă făină şi se lasă să dea în clocot. Se taie bucăţi brânza topită şi se adaugă; se lasă să se topească înăuntru. Se încinge cuptorul la 190°C. Se amestecă pastele cu legume şi şuncă.

Se sărează şi se piperează. Se aşază într-o formă de sufleu unsă.

Gouda sau caşcavalul moale se taie mărunt şi se aşază pe sufleu; se coace cca 15-20 min. Se ornează eventual cu verdeaţă.

Sufleu de paste cu legume

Sufleu de paste cu legume

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.