Ruladă cu zmeură

Printeaza

O reteta delicioasa de rulada de zmeura din: oua, zahar, zahar vanilat, faina, praf de copt, zmeura, gelatina, suc de lamaie, zahar pudra, branza dulce de vaci si frisca.

Ingrediente:Ruladă cu zmeură

  • 3 ouă
  • 90 g de zahăr
  • 1 pacheţel de zahăr vanilat
  • 90 g de făină
  • 1 linguriţă de praf de copt

umplutură:

  • 300 g de zmeură congelată
  • 3 foiţe de gelatină albă şi 2 foiţe de gelatină roşie
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 150 g de zahăr pudră
  • 100 g de brânză dulce de vaci
  • 200 ml de frişcă

în plus:

  • 1 lingură de zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Incingeţi cuptorul la 200°C. Pentru umplutură, dezgheţaţi zmeura. Pentru blat, sepa­raţi ouăle. Bateţi albuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat. Incorporaţi gălbenuşurile. Adăugaţi făina şi praful de copt în amestecul de mai sus. Tapetaţi tava cu hârtie pentru copt, întindeţi aluatul şi coaceţi-l cca. 8 minute.

Răsturnaţi aluatul fierbinte pe un şervet umed şi îndepărtaţi hârtia pentru copt. Rulaţi aluatul cu ajutorul şervetului şi lăsaţi-l să se răcească. Inmuiaţi gelatina. Pasaţi zmeura şi treceţi-o printr-o strecurătoare. Amestecaţi-o cu su­cul de lămâie, zahărul pudră şi brânza de vaci.

Di­zolvaţi gelatina şi amestecaţi-o cu crema de zmeură. Lăsaţi umplutura 15 minute la rece. Bateţi frişca, încorporaţi-o în cremă şi lăsaţi 15 minute la frigider. Desfaceţi aluatul, întindeţi umplutura, rulaţi din nou şi lăsaţi totul 3 ore la rece. Presăraţi rulada cu zahăr pudră.

Ruladă cu zmeură

Ruladă cu zmeură

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.