Ruladă cu zmeură
PrinteazaO reteta delicioasa de rulada de zmeura din: oua, zahar, zahar vanilat, faina, praf de copt, zmeura, gelatina, suc de lamaie, zahar pudra, branza dulce de vaci si frisca.
- 3 ouă
- 90 g de zahăr
- 1 pacheţel de zahăr vanilat
- 90 g de făină
- 1 linguriţă de praf de copt
umplutură:
- 300 g de zmeură congelată
- 3 foiţe de gelatină albă şi 2 foiţe de gelatină roşie
- 1 lingură de suc de lămâie
- 150 g de zahăr pudră
- 100 g de brânză dulce de vaci
- 200 ml de frişcă
în plus:
- 1 lingură de zahăr pudră
Mod de preparare:
Incingeţi cuptorul la 200°C. Pentru umplutură, dezgheţaţi zmeura. Pentru blat, separaţi ouăle. Bateţi albuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat. Incorporaţi gălbenuşurile. Adăugaţi făina şi praful de copt în amestecul de mai sus. Tapetaţi tava cu hârtie pentru copt, întindeţi aluatul şi coaceţi-l cca. 8 minute.
Răsturnaţi aluatul fierbinte pe un şervet umed şi îndepărtaţi hârtia pentru copt. Rulaţi aluatul cu ajutorul şervetului şi lăsaţi-l să se răcească. Inmuiaţi gelatina. Pasaţi zmeura şi treceţi-o printr-o strecurătoare. Amestecaţi-o cu sucul de lămâie, zahărul pudră şi brânza de vaci.
Dizolvaţi gelatina şi amestecaţi-o cu crema de zmeură. Lăsaţi umplutura 15 minute la rece. Bateţi frişca, încorporaţi-o în cremă şi lăsaţi 15 minute la frigider. Desfaceţi aluatul, întindeţi umplutura, rulaţi din nou şi lăsaţi totul 3 ore la rece. Presăraţi rulada cu zahăr pudră.
Ruladă cu zmeură
Pofta buna!