Lasagna de legume cu spanac şi roşii

Printeaza

O reteta delicioasa de lasagna de legume cu spanac si rosii din: rosii, rosii cherry, spanac, sare, busuioc, usturoi, ulei de masline, bulion, oregano, piper, urda dulce, foi de lasagna, smantana dulce si parmezan.

Ingrediente:Lasagna de legume cu spanac şi roşii

  • 1 kg roşii
  • 150 g roşii cherry
  • 400 g spanac sare
  • 2 legături busuioc
  • 2 căţei de usturoi
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură bulion
  • 1 linguriţă oregano uscat
  • piper
  • 400 g urdă dulce sau ricotta
  • 16 foi de lasagna
  • 100 g smântână dulce
  • 3 linguri parmezan ras

 

Mod de preparare:

Se pregătesc legumele. Se taie roşiile în sferturi, se curăţă de seminţe şi se taie pulpa cuburi. Se taie în două roşiile cherry. Se opăreşte spanacul în apă cu sare cca 2 min.

Se trece prin jet de apă rece şi se stoarce. Se toacă busuiocul şi spanacul şi se amestecă. Se curăţă şi se toacă usturoiul.

Se căleşte usturoiul în ulei; se adaugă bulionul şi cuburile de roşii; se lasă să se înăbuşe 2 min. Se condimentează cu sare, piper şi oregano. Se încinge cuptorul la 180°C.

Se unge o formă de sufleu (30 x 15 cm). Se aşază înăuntru foi de lasagna, iar deasupra jumătate din cantităţile de urdă, de compoziţie de spanac şi busuioc şi de roşii înăbuşite.

Se repetă procesul şi deasupra se aşază încă un strat de foi de lasagna. Se ung cu smântână şi se presară parmezan.

Se repartizează jumătăţi de roşii cherry şi se coace lasagna la cuptor cca 30 min. Se ornează eventual cu frunzuliţe de busuioc.

Lasagna de legume cu spanac şi roşii

Lasagna de legume cu spanac şi roşii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.