Gustare caldă
PrinteazaO reteta simpla de gustare calda din: cartofi, oua, costita afumata, salam picant, usturoi, ulei, sare, piper si ceapa.
- 2-3 cartofi mari, fierţi în coajă
- 4 ouă
- 100 g costiţă afumată
- 200 g salam picant
- usturoi
- o ceaşcă de ulei
- sare
- piper măcinat
- o ceapă
Mod de preparare:
Cureţi ceapa şi o speli, o toci mărunt şi o căleşti câteva minute în ulei cu 3-4 căţei de usturoi tocat. Adaugi costiţa tăiată felii subţiri, salamul tăiat cubuleţe, laşi cinci minute pe foc moale şi adaugi cartofii tăiaţi felii subţiri.
Laşi pe foc un sfert de oră, acoperi gustarea cu ouă bătute, sărate şi piperate după gust şi aştepţi să se închege. Tragi cratiţa de pe foc, serveşti când s-a răcorit, cu murături şi vin roşu.
Pofta buna!