Apfelstrudel
PrinteazaO reteta de Apfelstrudel din: aluat de foitaj, mere, zahar, stafide, pesmet, scortisoara, lamaie, unt si ou.
- 500 aluat de foitaj
- 4-5 mere
- 100 g zahar
- 100 g stafide
- 2 linguri pesmet
- 1 lingura scortisoara
- 1 lamaie
- 50 g unt
- 1 ou
Mod de preparare:
Curăţaţi merele de coajă, tăiaţi-le în jumătate şi scoateţi-le cotorul, apoi tăiaţi-le în cubuleţe. Puneţi cubuleţele de măr într-un castron şi stropiţi-le cu zeama de lămâie. Adăugaţi stafidele, scorţişoara şi zahărul şi amestecaţi bine ingredientele.
Intindeţi aluatul într-o foaie dreptunghiulară, presăraţi-o cu pesmetul şi puneţi amestecul de mere într-un strat uniform.
Rulaţi aluatul pe latura mare şi puneţi ştrudelul astfel format într-o tavă de aragaz, pe hârtie de copt. Crestaţi ştrudelul la interval de 1 cm, ungeţi-l cu ou bătut şi puneţi tava în cuptoul încins. Coaceţi la foc potrivit circa 30-35 de minute. Lăsaţi ştrudelul să se răcească 15-20 de minute înainte de a-l tăia.
Apfelstrudel
Pofta buna!