Icre de fasole alba din: fasole, ulei, ceapa, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 500 g fasole albă ulei ceapă zeamă de lămâie sare piper Mod de preparare: Fasolea se fierbe în apă caldă cu sare şi după ce dă în clocot se scurge apa şi se pune din nou la fiert. Adeastă operaţie se repetă […]
Icre de fasole
PrinteazaO reteta simpla de icre de fasole din: fasole, pastarnac, morcov, ceapa, ulei si sare.
Poate te intereseaza si:
- Icre de fasole cu mustar
- Bruschete cu icre negre
- Icre de casa
- Icre din soia
- Icre de fasole cu ceapa verde
- un sfert kilogram de fasole
- un păstârnac
- un morcov
- o ceapă
- o ceaşcă de ulei
- sare
Mod de preparare:
Alegi fasolea, o speli în câteva ape călduţe, acoperi cu apă rece şi dai în clocot câteva minute. Arunci apa, umpli oala cu cinci măsuri de apă rece (la o măsură de fasole).
Fierbi acoperit împreună cu un morcov şi un păstârnac, până când se desface bobul. Sărezi şi mai fierbi o jumătate de oră, stingi focul şi laşi să se răcească.
Treci fasolea şi legumele fierte prin sită, amesteci cu ceapa tocată fin (ceapa se presară cu sare, se lasă câteva minute, se amestecă prin apăsare, se clăteşte cu apă rece) şi torni uleiul încet ca la maioneză.
Lucrezi cu o lingură de lemn, omogenizezi amestecul, potriveşti cu sare şi când totul este gata aşezi icrele de fasole în piramidă, decorezi cu legume de sezon (crude sau murate).
Pregăteşti totul seara, laşi la frigider, iar dimineaţa faci tartine mici cu pâine prăjită, peste care pui fasole în strat gros. Decorezi cu legume proaspete, serveşti cu ceai din plante, îndulcit şi aromat cu lămâie.
Pofta buna!
Poate iti place si:
Icre de fasole cu morcov si pastarnac
Icre de fasole cu morcov si pastarnac din: fasole, păstârnac, morcov, ceapă, ulei, sare. Ingrediente: 250 g fasole 1 păstârnac 1 morcov 1 ceapa 1 ceaşcă ulei sare Mod de preparare: Se alege fasolea, se spală . şi se dă în clocot cu apă cât s-o acopere. Se aruncă apa în care a clocotit, se umple […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- icre de fasole
- icre de fasole cu maioneza
N-am mancat niciodata asa ceva