Vinete cu carne de curcan
PrinteazaO reteta delicioasa de vinete cu carne de curcan din: vinete, carne de curcan, usturoi, mozzarella, parmezan, ceapa, rosii, pasta de tomate, rozmarin, ulei de floarea soarelui, sare si piper.
- 3 vinete
- 500 g carne de curcan
- 6 căţei de usturoi
- 150 g mozzarella
- 50 g parmezan
- o ceapă
- 5 roşii
- o lingură de pastă de tomate
- o crenguţă de rozmarin
- 100 ml ulei de floarea-soarelui
- sare
- piper
Mod de preparare:
Vinetele se spală, se taie în trei bucăţi, se scobesc în interior cu o linguriţă, lăsând câte un centimetru din pulpă ca să nu iasă umplutura. Carnea de curcan se toacă împreună cu ceapa curăţată de foi şi trei căţei de usturoi.
Se adaugă sare şi piper după gust, două linguri de parmezan şi puţin rozmarin tocat. Se amestecă bine ca să se încorporeze toate ingredientele, se umplu vinetele cu acest amestec şi se aşază într-o tavă de yena.
Se toarnă deasupra roşiile tocate mărunt sau date pe râzătoare, amestecate cu pasta de roşii, se presară usturoiul rămas tăiat feliuţe, sarea, piperul şi rozmarinul.
Uleiul se toarnă peste toate ingredientele din tavă, se intro¬duce tava în cuptor şi se coc la foc mediu 25-30 de minute. Se servesc fierbinti presarate cu mozzarella si parmezan ras.
Vinete cu carne de curcan
Pofta buna!