Tarte cu ciocolata alba

Printeaza

O reteta delicioasa de tarte cu ciocolata alba din: smantana, ciocolata alba, esenta de vanilie, ou, galbenus, blaturi de tarta, fructe si  gem de zmeura.

Ingrediente:Tarte cu ciocolata alba

  • 150 ml smântână
  • 100 g ciocolată alba, rupta bucăţi
  • 1/2 linguriţa esenţa de vanilie
  • 1 ou+ 1 gălbenuş
  • un pachet cu 6-8 blaturi de tarta, gata  preparate
  • 125g fructe, tăiate felii (ex: câpşuni, kiwi, clementine, struguri, afine)
  • gem de zmeură sau caise, încălzit

 

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 4/180 C. încălzeşte uşor smântână într-o cratiţă, până începe să dea în clocot, la de pe foc şi adaugă ciocolata si vanilia Lasă la răcit 5 min, amestecă bine, apoi încorporează ouăle

Pune hiaturile de tartă pe o tavă de copt, apoi toarnă cu grijă crema şi coace 10-12 min până se aşază. Lasă la răcit.

Odată răcite tartele, acoperă cu felii de fructe, apoi acoperă cu gem puţin încălzit. Ţine-le la frigider câteva ore înainte de a le servi.

Tarte cu ciocolata alba

Tarte cu ciocolata alba

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.