Cartofi dulci cu sos iute
PrinteazaO reteta delicioasa de artofi dulci cu sos iute din: cartofi, mozzarella, ulei de masline, unt, miere, alune, migdale, piper rosu, portocala, ardei, sare si salata rucola.
- 3 cartofi dulci
- 200 g mozzarella
- două linguri de ulei de măsline
- 50 g unt
- 3 linguri de miere
- 100 g alune crude
- 50 g migdale crude
- piper roşu
- o portocală
- o linguriţă de ardei roşu uscat
- sare
- salată rucola
Mod de preparare:
Alunele şi migdalele se pun într-o tavă şi se introduc în cuptor pentru 10 minute. Se lasă să se răcească, se toacă mărunt şi se pun într-un castron. Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie felii potrivit de groase şi se pun într-o tavă.
Se stropesc cu uleiul de măsline, se aşază din loc în loc cubuleţe de unt, se presară sare şi piper şi se introduc în cuptor.
Se coc la foc potrivit până se înmoaie, se scot şi se păstrează la cald. Sucul de portocală se pune într-un ibric împreună cu ardeiul tocat, mierea, o lingură de ulei, sare şi piper.
Se lasă să fiarbă la foc mic până se înmoaie ardeiul şi se opreşte focul. Se aşază felii de cartofi pe farfurii, se presară mozzarella rasă, alunele şi migdalele tocate.
Se servesc imediat, stropiţi cu sosul de ardei iute şi salată rucola. Cartofii dulci se pot pregati si fierti sau prajiti in putin ulei.
Cartofi dulci cu sos iute
Pofta buna!