Fursecuri din castane

Printeaza

O reteta delicioasa de fursecuri din castane din: castane sau piure de castane, galbenusuri, unt, zahar, smantana, migdale si nuci.

Ingrediente:Fursecuri din castane

  • 500g castane sau 400g piure de castane
  • 2 gălbenuşuri
  • 300g unt
  • 150g zahăr
  • 1 lingură smântână
  • 150g migdale măcinate
  • 50g nuci măcinate

 

Mod de preparare:

Curăţaţi castanele de coajă şi fierbeti-le în lapte până se în­moaie. Treceti-le apoi prin sită deasă sau prin maşina de tocat cu sită fină. în piureul obţinut adăugaţi migdalele, smântână, gălbenuşurile, untul şi zahărul şi amestecaţi energic.

Puneţi compoziţia într-un cornet şi formaţi covrigei sau alte figurine pe o tavă unsă cu unt şi tapeta­tă cu făină.

Coaceţi prăjiturelele, aproximativ o jumătate de oră la foc potrivit, în cuptorul încălzit dinainte.

Fursecuri din castane

Fursecuri din castane

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.