Mâncare cubaneză
PrinteazaO reteta de mancare cubaneza din: carne de porc, ceapa rosie, usturoi, ardei grasi, conopida, morcov, telina, frunze de telina, frunze de patrunjel, ulei de masline, supa de carne, chimen, sare, piper si orez cu bobul lung.
- 500 g carne de porc tocata
- 1 ceapa rosie
- 3 catei de usturoi
- 3 ardei grasi (galben, rosu, verde)
- cateva buchetele de conopida
- 1 morcov mare
- 2 tije de telina verde
- frunze de telina si patrunjel verde
- 2-3 linguri ulei de masline
- 500 ml supa de carne
- chimen
- sare
- piper
- 200 g orez cu bobul lung pentru garnitura
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa şi usturoiul, se taie mărunt şi se călesc în puţin ulei bine încins. Se adaugă carnea tocată, chimen, piper, sare, după gust, 100 ml supă şi se lasă să fiarbă, la foc mic, circa 20 de minute. Separat, se taie morcovul bucăţi şi se fierb împreună cu bucheţelele de conopidă şi de broccoli în restul de supă de carne, după care se scurg şi se pun peste carnea călită.
Se adaugă tijele, frunzele de ţelină şi de pătrunjel verde tocate mărunt, ardeii curăţaţi de seminţe şi tăiaţi rondele. Se potriveşte gustul de sare şi piper şi se mai lasă să fiarbă, sub capac 10 minute. Legumele trebuie să fie crocante.
Separat, se fierbe orezul într-o cantitate dublă de apă, sare şi o lingură de ulei de măsline. Se lasă acoperit pentru a absorbi zeama şi se serveşte într-un castron separat, drept garnitură la mâncarea de ardei cu carne tocată.
Mâncare cubaneză
Pofta buna!