Crema de vanilie caramelizata
PrinteazaO reteta de crema de vanilie caramelizata din: lapte, zahar, galbenusuri, zahar vanilat, sare, unt, esenta de portocala, coaja de portocala si faina.
- 600 ml lapte
- 10 linguri zahăr
- 4 gălbenuşuri
- un pliculeţ de zahăr vanilat
- un praf de sare
- 50 g unt
- esenţă de portocale
- coaja de la 2 portocale
- 4 linguri făină
Mod de preparare:
Se pun gălbenuşurile într-o cratiţă şi se amestecă cu zahărul, coaja de portocală, vanilia şi esenţa de portocale. Intre timp, se pune laptele într-un ibric să se încă lzească şi, după ce s-a încălzit, se toarnă puţin peste gălbenuşuri şi se amestecă uşor până se topeşte zahărul.
Se cerne făina şi se pune în cratiţa cu gălbenuşurile, se adaugă laptele puţin câte puţin şi se pun toate pe aragaz, amestecându-se uşor să nu se prindă. După ce a fiert şi s-a întărit, se pune untul, se amestecă uşor şi se toarnă în cupe sau în boluri. Se lasă să se răcească şi se ornează cu ţigarete din napolitane şi coji de portocale.
Crema de vanilie caramelizata
Pofta buna!