Crema cu arome de portocale
PrinteazaO reteta delicioasa de crema cu arome de portocale din: lapte, oua, vanilie si zahar.
- 500 ml lapte
- 4 oua
- vanilie
- 4 linguri zahar
- 5 linguri zahar (pentru imbracat forma)
Mod de preparare:
Se pun într-o cradţă laptele, vanilia şi zahărul. Se ţine la început pe mar¬ginea flăcării, până se topeşte zahărul, apoi se pune pe foc şi se lasă să dea în clocot.
Separat, se bat într-un castron ouăle, atât cât să se amestece bine albuşul cu galbenusul. Peste acestea se toarna incet, amestecand continuu, laptele cu zaharul.
Se pune restul de zahăr în trei forme de cremă, se bagă în cuptor până se topeşte zahărul, apoi se toarnă compoziţia pregătită şi se bagă în continuare în cuptor.
Se ţine la cuptor 40 de minute, la foc mic, şi se încearcă cu un pai. Dacă acesta iese curat, se poate opri aragazul.
Se lasă să se răcească şi se serveşte cu bezele sau combinată cu frişcă.
Crema cu arome de portocale
Pofta buna!