Crema cu arome de portocale

Printeaza

O reteta delicioasa de crema cu arome de portocale din: lapte, oua, vanilie si zahar.

Ingrediente:Crema cu arome de portocale

  • 500 ml lapte
  • 4 oua
  • vanilie
  • 4 linguri zahar
  • 5 linguri zahar (pentru imbracat forma)

 

Mod de preparare:

Se pun într-o cradţă laptele, vanilia şi zahărul. Se ţine la început pe mar¬ginea flăcării, până se topeşte zahărul, apoi se pune pe foc şi se lasă să dea în clocot.

Separat, se bat într-un castron ouăle, atât cât să se amestece bine albuşul cu galbenusul. Peste acestea se toarna incet, amestecand continuu, laptele cu zaharul.

Se pune restul de zahăr în trei forme de cremă, se bagă în cuptor până se topeşte zahă­rul, apoi se toarnă compoziţia pregătită şi se bagă în continu­are în cuptor.

Se ţine la cuptor 40 de mi­nute, la foc mic, şi se încearcă cu un pai. Dacă acesta iese curat, se poate opri aragazul.

Se lasă să se răcească şi se serveşte cu bezele sau combinată cu frişcă.

Crema cu arome de portocale

Crema cu arome de portocale

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.