Penne cu sos bolognez
PrinteazaO reteta delicioasa de penne cu sos bolognez, carne de porc, ceapa, bulion, sare, piper, busuioc, patrunjel, ardei gras, rosii, ulei de masline.
- 500 g carne tocată de porc
- 2 cepe mari
- 200 ml bulion de roşii
- un pachet de paste penne
- sare
- piper
- busuioc
- pătrunjel
- 1 ardei gras
- 2-3 roşii proaspete
- 2 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Ceapa şi ardeiul se taie mărunt,după care se călesc în puţin ulei şi se condimentează. După ce s-au înmuiat, se adaugă carnea tocată şi se lasă să fiarbă în suc propriu, aproximativ 20 de minute.
Se adaugă bulionul şi se mai lasă 10 minute să fiarbă.
Cu 5 minute înainte de a lua preparatul de pe foc, se adaugă 1/2 din roşiile proaspete tăiate cubuleţe şi frunzele de pătrunjel şi busuioc, tocate mărunt. Separat, pennele se fierb al dente.
Când servim preparatul, se adaugă restul de roşii proaspete şi frunze proaspete de busuioc.
Penne cu sos bolognez
Pofta buna!