Paste cu somon şi mazăre in păstăi

Printeaza

Paste cu somon şi mazăre in păstăi

Ingrediente:Paste cu somon şi mazăre in păstăi

  • 400g paste fusilli sau alte forme
  • 150g mazăre verde în păstăi, tăiate în jumătate pe lungime
  • 2 fileuri de somon, 300g în total
  • ½ lamaie zeamă şi coajă
  • 4 linguri de creme fraîche cu conţinut redus de grăsimi
  • 100 g rucola

 

Mod de preparare:

 

Se fierb pastele, adăugând păstăile de mazăre în ultimele 2 minute de fierbere.
Se răcesc sub jetul de apă rece şi se scurg bine. Puteţi coace somonul la aburi deasupra pastelor timp de 7 minute dacă aveţi un vas special pentru fiert la aburi sau îl puteţi pune pe o farfurie termorezistentă şi coace la cuptorul cu microunde timp de 2-3 minute, la nivel High, până când carnea începe să se desprindă uşor.

Se înlătură pielea, se desface în bucăţi si se lasă la răcit. Se amestecă coaja de lămâie, zeama şi creme fraîche, apoi se asezonează după gust. Dacă este nevoie, se subţiază cu câteva linguri de apă pentru a obţine consistenţa smântânii lichide.

Peste dressing se adaugă pastele, mazărea, rucola şi somonul şi se amestecă uşor.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi plac pastele cu peste, mai ales cu somon. Eu de obicei folosesc tagliatelle.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.