Rosii marinate si paste cu mozzarella

Printeaza

Rosii marinate si paste cu mozzarella din: rosii cherry, mozzarella, frunze de busuioc, otet de vin rosu, ulei de masline extravirgin, paste rigatoni si piept de pui.

Ingrediente:

  • 450 g de rosii cherry, injumatatite
  • 115 g de bocconcini (cam 12 bile mici de mozzarella), taiate pe jumatate
  • 1/2 cana de frunze proaspete de busuioc
  • 1/4 cana de otet de vin rosu
  • 1-1/2 lingura de ulei de masline extravirgin
  • 230 g de rigatoni (paste in forma de tub), de preferat paste integrale
  • 1 cana de piept de pui fiert, maruntit

 

Mod de preparare:

Rosii marinate si paste cu mozzarella: Amesteca într-un bol mai mare roşiile, mozzarella, busu­iocul, oţetul şi uleiul.

Lasă-l deoparte pentru 10 minute. Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe pachet, însă prepară-le „al dente” (este recomandată stingerea focului cu 1-2 minute mai repede). Scurge-le.

Adaugă la mixul de roşii pastele fierbinţi şi carnea de pui. Agită bolul pentru o amestecare uniformă.

Condi­mentează cu sare şi piper, după gust. Ornează cu frunzele de busuioc, dacă îţi plac.

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.