Tartă cu struguri

Printeaza

O reteta de tarta cu struguri din: oua, faina, zahar tos, struguri verzi, praf de copt, sare si zeama de lamaie.

Ingrediente:Tartă cu struguri

  • 8ouă
  • 18 linguri de făină
  • 18 linguri de zahăr tos
  • 1 kg de struguri verzi, fără sâmburi
  • 2 plicuri de praf de copt
  • un praf de sare
  • zeamă de lămâie

 

Mod de preparare:

Se bat gălbenuşjrile cu zahărul până când se al­besc. Se adaugi şi praful de copt dizolvat în zeama de lămâie şi apoi, rreptat, făina în ploaie. Separat se bat albuşurile spumă tare.

Se încorporează şi ele în aluat.  Se amestecă aluatul cu trei sferturi din cantitatea de boabe de struguri.

Se alege o formă de tartă, preferabil rotundă. Se unge cu unt, se tapetează bine cu făina, se toarnăîn ea aluatul. Deasupra se presară şi restul de struguri, care pătrund în aluat.

Se dă tarta la cuptor, timp de 1 h. Se serveşte fierbinte cu îngheţată.

Tartă cu struguri

Tartă cu struguri

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.