Tartă cu struguri
PrinteazaO reteta de tarta cu struguri din: oua, faina, zahar tos, struguri verzi, praf de copt, sare si zeama de lamaie.
- 8ouă
- 18 linguri de făină
- 18 linguri de zahăr tos
- 1 kg de struguri verzi, fără sâmburi
- 2 plicuri de praf de copt
- un praf de sare
- zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Se bat gălbenuşjrile cu zahărul până când se albesc. Se adaugi şi praful de copt dizolvat în zeama de lămâie şi apoi, rreptat, făina în ploaie. Separat se bat albuşurile spumă tare.
Se încorporează şi ele în aluat. Se amestecă aluatul cu trei sferturi din cantitatea de boabe de struguri.
Se alege o formă de tartă, preferabil rotundă. Se unge cu unt, se tapetează bine cu făina, se toarnăîn ea aluatul. Deasupra se presară şi restul de struguri, care pătrund în aluat.
Se dă tarta la cuptor, timp de 1 h. Se serveşte fierbinte cu îngheţată.
Tartă cu struguri
Pofta buna!