Gogosi cu cirese si coniac
PrinteazaO reteta de gogosi cu cirese si coniac din: cirese, faina, unt, apa, zahar, galbenusuri, coniac, drojdie de bere, zahar pudra, ulei de floarea soarelui si zahar pudra.
- 400 g cireşe
- 250 g făină albă
- 20 g unt
- 300 ml apă
- 40 g zahăr
- 2 gălbenuşuri
- 2 albuşuri
- 2 linguri coniac
- 1 plic drojdie de bere uscată (10 g)
- 20 g zahăr pudră
- 500 ml ulei de floarea-soarelui pentru prăjit
pentru decor:
- 20 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Spală cireşele, scoate-le sâmburii şi taie-le bucăţele; presară-le cu zahăr şi lasă-le la macerat 2 ore. Dizolvă drojdia în apă călduţă. Pune faina, zahărul pudră şi drojdia diluată într-un castron. Topeşte untul, fără a-l încinge prea tare.
Freacă amestecul de făină, zahăr şi drojdie cu un tel, adaugă untul topit, coniacul şi gălbenuşurile. Amestecă bine până la obţinerea unei compoziţii omogene.
Separat, bate albuşurile spumă, încorporează-le în compoziţie uşor, amestecând de jos în sus, ca să nu se lase. Adaugă cireşele macerate şi amestecă totul bine. Incinge uleiul într-o cratiţă (temperatura ideală este în jur de 180° C).
Pune câte o lingură de compoziţie în baia de ulei şi prăjeşte-le circa 1 minut, astfel încât să capete o culoare aurie pe toate părţile. Scoate-le cu ajutorul unei spumiere şi aşază-le pe hârtie absorbantă.
Procedează la fel până când termini compoziţia. Aşază-le cât sunt calde pe un platou, presară-le cu zahăr pudră şi serveşte-le imediat.
Gogosi cu cirese si coniac
Pofta buna!