Miel persan cu melasă de rodii

Printeaza

Se încinge cuptorul la 220° C/ gaz 7. Intre timp, se taie felii 4 cepe roşii şi se pun într-o tigaie mare, împreună cu 6 căţei de usturoi curăţaţi.

Se pune deasupra 1 pulpă de miel de 2 kg, apoi se stropeşte cu 4-5 linguri melasă de rodii (cumpărată sau făcută în casă), 1 lingură de coriandru măcinat, 2 linguriţe de chimion măcinat şi nişte sare mare.

Se toarnă 350ml de apă în jurul mielului şi se acoperă cu folie de aluminiu. Se pune în cuptor, apoi se scade imediat temperatură la 160° C/ gaz 3 şi se lasă 3-1/2 – 4 ore, până ce carnea devine fragedă. Se serveşte cu piure de legume cu ulei de măsline sau cuşcuş, asezonat cu mult pătrunjel şi mentă.

Miel persan cu melasă de rodii

Miel persan cu melasă de rodii

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.