Miel persan cu melasă de rodii
PrinteazaSe încinge cuptorul la 220° C/ gaz 7. Intre timp, se taie felii 4 cepe roşii şi se pun într-o tigaie mare, împreună cu 6 căţei de usturoi curăţaţi.
Se pune deasupra 1 pulpă de miel de 2 kg, apoi se stropeşte cu 4-5 linguri melasă de rodii (cumpărată sau făcută în casă), 1 lingură de coriandru măcinat, 2 linguriţe de chimion măcinat şi nişte sare mare.
Se toarnă 350ml de apă în jurul mielului şi se acoperă cu folie de aluminiu. Se pune în cuptor, apoi se scade imediat temperatură la 160° C/ gaz 3 şi se lasă 3-1/2 – 4 ore, până ce carnea devine fragedă. Se serveşte cu piure de legume cu ulei de măsline sau cuşcuş, asezonat cu mult pătrunjel şi mentă.
Miel persan cu melasă de rodii
Pofta buna!