Sos aromat de rosii
PrinteazaO reteta delicioasa de sos aromat de rosii din: rosii, ardei grasi, ceapa, usturoi, ulei, otet, patrunjel verde, seminte de coriandru, busuioc, boia de ardei dulce, sare si piper.
- 2 kg rosii bine coapte
- 1 kg ardei grasi rosii
- 4 cepe
- 4 catei de usturoi
- 6-7 linguri ulei
- 2 linguri otet
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 lingura seminte de coriandru macinate
- 1 lingurita busuioc uscat
- 1 lingurita boaie de ardei dulce
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se opăresc roşiile, se clătesc cu apă rece şi se cojesc pieliţele. Se taie roşiile cuburi şi se aşază într-un vas mai mare. Se adaugă ceapa curăţată şi tăiată peştişori, căţeii de usturoi curăţaţi şi zdrobiţi, uleiul şi ardeii tăiaţi cuburi.
Se pun la fiert până scade bine zeama şi legumele sunt fierte. Se mixează şi se condimentează cu pătrunjelul verde tocat mărunt, busuiocul uscat, seminţele de coriandru măcinate, boiaua de ardei dulce, sare şi piper, după gust.
Se pune oţetul, se amestecă bine şi se aşază în borcane sterilizate, de circa 300 g. Se sigilează borcanele cu capace şi se sterilizează circa 40 de minute din momentul în care începe să fiarbă apa. După răcire, se scot şi se depozitează într-un loc rece şi bine aerisit.
Sos aromat de rosii
Pofta buna!