Friptură de porc cu sos de muştar şi piure de conopidă
PrinteazaO reteta delicioasa de friptura de porc cu sos de mustar si piure de conopida din: conopida, unt, ulei de masline, lapte, cotlete de porc, mustar de dijon, smantana si spanac.
- 5-1/2 conopida, rupta in buchetele
- unt
- ulei de masline
- lapte
- 2 cotlete de porc
- 1 lingura mustar de Dijon
- 2 linguri de smantana dulce
- 100 g spanac oparit, pentru servit
Mod de preparare:
Se fierbe conopida până se înmoaie, apoi se mixează împreună cu untul şi laptele, până când se face piure. Se încinge uleiul într-o tigaie nonaderentă.
Se prăjesc cotletele de porc pe ambele părţi până când sunt rumene şi făcute în interior.
Se adaugă în tigaie muştarul de Dijon, smântână dulce şi puţină apă şi se amesteca pana se formeaza un sos.
Se serveste friptura de porc alaturi de 100 g spanac oparit si de piureul de conopida.
Friptură de porc cu sos de muştar şi piure de conopidă
Pofta buna!