Chiftele thailandeze de curcan cu salată de tăieţei
PrinteazaO reteta delicioasa de chiftelute thailandeze de curcan cu salata de taitei din: piept de curcan, lemongrass, usturoi, coaja si suc de lime, sos de soia, coriandru, taitei de grau, amestec de legume, ardei iute si sos dulce de chilli.
- 400 g piept de curcan, tocat grosier
- 1 tijă de lemongrass, tocată fin
- 2 căţei de usturoi, striviţi
- coaja rasă şi zeama de la 1 lime
- 3 linguri sos de soia
- 1 pungă de coriandru, tocat
- 2 ghemuri medii tăieţei de grâu
- 300g amestec de legume pentru stir-fry, pregătite conform instrucţiunilor de pe pungă
- 1 ardei iute roşu, curăţat de seminţe şi tocat
- sos dulce de chili, pentru servit (opţional)
Mod de preparare:
Se încinge grilul la treapta de mijloc. Se pune carnea de curcan într-un robot de bucătărie şi se toacă. Se adaugă lemongrass, usturoiul, coaja rasă de lime şi jumătate din cantităţile de sos de soia, coriandru şi ardei iute, apoi se mixează până se omogenizează.
Se răstoarnă amestecul într-un bol şi se adaugă piper negru. Se modelează sub formă de opt chifteluţe, apoi se mută într-o tavă nonaderentă şi se coc sub gril 3-4 minute pe fiecare parte, până se pătrund.
Intre timp, se pregătesc tăieţeii conform instrucţiunilor de pe pachet, apoi se scurg şi se adaugă legumele, sosul de soia rămas şi sucul de lime. Se amestecă bine, se împart la câteva farfurii şi se presară coriandrul rămas şi ardeiul iute. Se serveşte cu chifteluţele de curcan şi nişte sos dulce de chili, după preferinţe.
Chiftele thailandeze de curcan cu salată de tăieţei
Pofta buna!