Chiftele cu sos bechamel
PrinteazaO reteta delicioasa de chiftele cu sos bechamel din: carne de porc, carne de vita, cartofi, morcov, usturoi, ceapa, oua, paine, unt, faina, lapte dulce, smantana, sare, piper, marar si ulei de floarea soarelui.
- 500 g carne de porc
- 500 g carne de vită
- doi cartofi
- un morcov
- 4 căţei de usturoi
- o ceapă
- două ouă
- o felie de pâine
- 50 g unt
- 60 g făină
- 300 ml lapte dulce
- 100 g smântână
- sare
- piper
- mărar
- ulei de floarea soarelui
- cartofi
Mod de preparare:
Făina se amestecă bine cu laptele dulce, smântână, sare şi piper. Se pune amestecul pe foc şi se fierbe până se îngroaşă. Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pun într-un castron împreună cu pâinea înmuiată în apă şi stoarsă.
Se adaugă carnea dată prin maşina de tocat, morcovul şi cartofii daţi pe râzătoare.
Se presară sare, piper şi mărar tocat după gust, se adaugă ouăle şi se amestecă bine cu o furculiţă până se încorporează toate ingredientele. Se formează chifteluţe, se prăjesc în ulei încins, se scot cu o spumieră şi se aşază într-o tavă.
Se toarnă deasupra sosul, se introduc în cuptor şi se coc la foc mediu până ce sosul a căpătat o crustă aurie.
Se servesc fierbinti, cu piure de cartofi sau cartofi natur.
Chiftele cu sos bechamel
Pofta buna!