Cupă cu zmeură şi cereale
PrinteazaO reteta simpla de cupa cu zmeura si cereala din: smantana dulce, branza de vaci, zmeura, fulgi de ovaz, miere si whisky.
- 150 ml smântână dulce
- 100 g brânză de vaci (dulce)
- 250 g zmeură
- 1 linguri fulgi de ovăz
- 2 linguri miere lichidă
- 2 linguri whisky
Mod de preparare:
Prăjeşte câteva minute fulgii de ovăz într-o tigaie neaderentă, fară grăsime, apoi lasă-i să se răcească. Bate smântână şi, pe măsură ce se umflă, încorporează treptat mierea, whisky-ul şi, la sfârşit, brânza de vaci. Continuă să baţi amestecul câteva secunde, până când compoziţia devine spumoasă.
Spală şi zvântă zmeura, apoi pune-o în 4-6 cupe, alternând un strat de fructe cu unul de cremă. Las-o în frigider circa 2 ore ca să se răcească bine. Serveşte cupele decorate cu zmeură şi câţiva fulgi de ovăz prăjiţi.
Cupă cu zmeură şi cereale
Pofta buna!