Muşchi de vită cu orez
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de muschi de vita cu orez din: muschi de vita, ulei de masline, otet balsamic, sos de ardei iute, salvie, usturoi, rosii cherry, orez, sos de soia, sare si piper.
- 800 g de muşchi de vită
- 100 ml ulei de măsline
- 100 ml oţet balsamic
- o linguriţă cu sos de ardei iute
- două crenguţe de salvie
- 4 căţei de usturoi
- 250 g roşii cherry
- 200 g orez
- o lingură de sos de soia
- sare
- piper
Mod de preparare:
Muşchiul de vită se taie felii foarte subţiri şi se pune într-un castron. Se toarnă deasupra jumătate din oţetul balsamic şi uleiul de măsline, sosul de soia, sarea şi piperul după gust.
Se presară usturoiul tocat mărunt, frunzele de salvie tăiate şi sosul de ardei iute. Se amestecă, se acoperă cu un capac şi se introduce la rece pentru minimum o oră, amestecând din când în când ca să se îmbine aromele.
Se încinge grătarul, se pun feliile de carne şi se frig circa 7-10 minute, având grijă să nu se ardă. Se pun pe un platou, se acoperă cu un capac şi se păstrează la cald. Orezul se fierbe în apă cu sare, se scurge de apă şi se pune lângă carnea friptă.
Se face o salată din roşiile cherry, uleiul şi oţetul rămas, sare, piper şi se serveşte alături de orezul şi carnea calde.Salata de roşii se poate prepara şi din roşii fripte pe grătar.
Muşchi de vită cu orez
Pofta buna!