Friptură cu ardei copţi şi sos de coriandru
PrinteazaFriptură cu ardei copţi şi sos de coriandru: Se ung 2 steakuri de vită cu 1 linguriţă ulei de măsline şi 1 linguriţă de chimion măcinat, sare şi piper. Se taie în felii groase 1 ardei gras roşu şi unul galben.
Se stropesc feliile de ardei cu 1 linguriţă ulei de măsline.
Se coc feliile de ardei pe o tigaie-grătar pe ambele părţi câteva minute, până devin fragede. Se amestecă rapid într-un robot de bucătărie 1 linguriţă de chimion măcinat, 1 ardei iute verde curăţat de seminţe, 1/2 ceapă, o mână de coriandru, 1 lingură de oţet de vin roşu, sare, piper şi un pic de apă, pentru a se obţine un sos.
Se prăjesc fripturile pe tigaie-grătar 3 minute pe fiecare parte. Se servesc cu ardeii graşi şi cu sos.
Pofta buna!