Plăcinţele cu carne tocata de vita
PrinteazaO reteta simpla de placintele cu carne din: faina, unt, apa, sare, carne tocata de vita, cartofi, ceapa, patrunjel, ou, sare si piper.
- 300 g faină albă
- 125 g unt
- 2 linguri apă
- sare
pentru umplutură:
- 250 g carne tocată de vită
- 2 cartofi
- 1 ceapă
- 2 linguri pătrunjel 1 ou
- sare
- piper
Mod de preparare:
Adaugă untul, frământând până când obţii un aluat farâmicios. Fă o adâncitură în mijlocul lui, toarnă apa rece şi încorporeaz-o în compoziţie în aşa fel încât să obţii un aluat tare.
Manevrează aluatul cât mai puţin posibil ca să nu se întărească în timpul coacerii. Adună aluatul în formă de bilă, acoperă-l cu folie alimentară şi pune-l în frigider pentru 30 de minute.
Toacă mărunt ceapa şi amestec-o cu carnea. Pune cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi foarte mici (circa 5 mm), pătrunjelul tocat, potriveşte gustul cu sare şi piper şi acoperă. Dacă este nevoie, poţi adăuga puţină apă în compoziţie (dacă este prea tare).
Pune aluatul pe planşeta presărată cu faină şi întinde o foaie groasă de circa 5 mm. Taie din ea 6 discuri ajutându-te de o farfurie cu diametrul de 12 cm.
Aşază umplutura în mijlocul fiecărui disc, căruia unge-i apoi marginile cu un ou bătut. Pliază aluatul şi lipeşte-i marginile. Rulează puţin marginea rotundă spre interior şi lipeşte ruloul, presându-1 din loc în loc cu degetele. Unge plăcinţelele cu ou, aşază-le într-o tavă şi coace-le circa 20 de minute la 190° C.
Plăcinţele cu carne tocata de vita
Pofta buna!