Lichior de fructe de pădure

Printeaza

O reteta simpla de lichior de fructe de padure din: mure, coacaze rosii, coacaze negre, afine, alcool si zahar.

Ingrediente:Lichior de fructe de pădure

  • 1/2 mure
  • 300 coacaze rosii
  • 300 g coacaze negre
  • 300 g afine
  • 1 l alcool
  • 1kg zahar

 

Mod de preparare:

Alegi fructe sănătoase şi fără impurităţi, le pui într-o strecură­toare şi le treci prin jet de apă. Aşezi fructele în straturi într-un vas înalt de sticlă, alternând cu zahă­rul.

Acoperi gura vasului cu un tifon şi laşi la macerat, timp de 1 săptămână, la soare. Apoi adaugi alcoolul şi închizi vasul ermetic.

Depozitezi vasul într-un loc răco­ros şi după 2-3 săptămâni, tragi lichiorul în sticle şi serveşti.

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.