Prăjitură cu mere şi gem
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu mere si gem din: unt, zahar tos, oua, lapte dulce, faina, praf de copt, sare, mere, nuci, pudra de scortisoara, zahar vanilinat, gem de caise si frisca.
- 130 g unt
- 370 g zahăr tos
- două ouă
- 120 ml lapte dulce
- 500 g făină
- un pliculeţ praf de copt
- un sfert de linguriţă de sare
- 5 mere
- 250 g nuci
- pudră de scorţişoară
- două pliculeţe zahăr vanilinat
- un borcan cu gem de caise
- frişcă
Mod de preparare:
Intr-un bol mâi mare se pune untul, zahărul tos, ouăle, sarea şi zahărul vanilinat. Se mixează până devine o cremă omogenă, se adaugă o lingură de pudră de sccrţişoară, laptele dulce, merele date pe răzătoarea cu ochiuri mari şi praful de copt.
Se mixează două minute, se adaugă nucile tocate mărunt şi făina, se amestecă cu o lingură şi se toarnă compoziţia obţinută într-o tavă unsă cu unt şi presărată cu făină. Se introduce în cuptorul încins şi se coace 35-40 de minute la foc potrivit. Se lasă să se răcorească zece minute în tavă, se scoate pe un grătar şi se lasă să se răcească complet.
Se taie în două foi, se ung cu gemul de caise şi se supra¬pun. Se lasă să stea minimum 30 de minute ca să intre gemul în foi, apoi se porţionează.
Prăjitură cu mere şi gem
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura cu mere si gem