Tartă cu roşii si fenicul
PrinteazaSe frământă un aluat din 300 g făină, 1 praf de sare, 100 g margarină, 1 ou, 50 ml apă; se înfăşoară în folie şi se dă la frigider 30 min. Se încinge cuptorul la 180 °C. Se întinde o foaie de aluat, se aşază într-o formă de tartă (0 24 cm) unsă şi se coace cca 15 min.
Se decojesc 4 roşii, se toacă pulpa. Se călesc în 3 linguri de ulei 1 căţel de usturoi zdrobit şi 1 ceapă tocată.
Se adaugă roşiile, 3 linguri vin alb, 1 linguriţă zahăr, sare şi piper. Se înăbuşă 30 min. Se taie felii 4 roşii. Se taie în două 1 bulb de fenicul, se curăţă şi se taie felii.
Se unge blatul de tartă cu 1 lingură muştar, se aşază amestecul de roşii tocate, apoi feliile de roşii şi de fenicul. Se presară 1 linguriţă oregano şi se toarnă 3 linguri ulei. Se coace tarta 20 minute.
Tartă cu roşii si fenicul
Pofta buna!