Fasole gătită

Printeaza

O reteta delicioasa de fasole gatita din: fasole pestrita, carnati picanti, ceapa, usturoi, ardei iute, ceapa verde, supa concentrata, ulei de masline, sare si piper.

Ingrediente:Fasole gătită

  • 400 g fasole pestriţă
  • 200 g cârnaţi picanţi (sau salam)
  • 1  ceapă
  • 2  căţei de usturoi
  • 1 ardei iute proaspăt
  • 1  fir de ceapă verde
  • 500 ml supă concentrată de pui
  • 2   linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pune fasolea într-un vas cu apă rece şi las-o la înmuiat cel puţin 12 ore.Curăţă usturoiul, ceapa verde, ceapa şi toacă-le mă­runt, apoi căleşte-le în ulei încins.Când încep să se rumenească, adaugă ardeiul iute cură­ţat de seminţe şi tocat, micşorează flacăra şi lasă pe foc încă 5 minute, amestecând continuu.

Curăţă cârnaţii de piele şi taie-i în bucăţi de 1-2 cm. Scurge fasolea şi pune-o în cratiţa cu ceapa şi cu supa concentrată de pui, adaugă bucăţile de cârnaţi, sărează şi piperează, după gust, şi lasă totul să fiarbă circa 20 de minute, până când lichidul începe să se îngroaşe. Serveşte preparatul cald, decorat cu rondele de ceapă roşie.

Fasole gătită

Fasole gătită

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.