Omletă englezească cu carne de crab
PrinteazaOmleta englezeasca cu carne de crab din: carne de crab, germeni de soia, mazare, arpagic, sos de peste, zahar, oua, ulei de floarea soarelui, supa concentrata de pui si ulei de susan.
Ingrediente:
- 200 g carne proaspătă de crab
- 100 g germeni de soia
- 50 g mazăre păstăi
- 15 fire de arpagic
- 4 linguri sos de peşte
- 1 lingură zahăr
- 5 ouă
- 150 ml ulei de floarea-soarelui (pentru prăjit)
pentru sos:
- 150 ml supă concentrată de pui
- 3 linguri zahăr
- 2 linguri sos de peşte
- 1 lingură ulei de susan (sau de floarea-soarelui)
Mod de preparare:
Pune într-o cratiţă ingredientele pentru sos: supa concentrată de pui, zahărul, sosul de peşte şi fierbe-le câteva minute (până când se topeşte zahărul), apoi adaugă uleiul de susan şi amestecă.
Bate ouăle într-un castron. Separat, dizolvă zahărul în sosul de peşte, toarnă amestecul peste ouă şi bate energic.
Curăţă bine carnea de crab de orice urmă cartilaginoasă şi pune-o într-un vas.
Adaugă arpagicul spălat şi tăiat, păstăile de mazăre bucăţi şi germenii de soia şi amestecă bine toate ingredientele.
Incinge uleiul de floarea-soarelui într-o tigaie neaderentă, apoi toarnă compoziţia pentru omletă.
Ai grijă că se va umfla. Prăjeşte-o 3 minute, apoi aşază în mijlocul ei carnea de crab mărunţită.
Prăjeşte-o alte 3 minute şi pliaz-o pe jumătate. Acoperă tigaia cu un capac şi lasă omleta să se mai coacă 2 minute, apoi stinge focul şi las-o câteva minute să se odihnească.
Toarnă sosul peste omletă şi serveşte-o tăiată bucăţi, decorată cu câteva fire de arpagic.
Omletă englezească cu carne de crab
Pofta buna!