Tartă cu hribi asezonată cu nuci tocate
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu hribi asezonata cu nuci tocate din: faina, praf de copt, sare, ou, unt, hribi, ceapa, usturoi, piper, ceapa verde si nuci.
- 200 g faina
- praf de copt
- sare
- 1 ou
- 155 g unt
- 550 g hribi
- 5 cepe frantuzesti
- 2 catei de usturoi
- piper
- 1/2 legatura ceapa verde
- 50 g nuci
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu 1/2 linguriţă praf de copt şi 1/2 linguriţă sare; se adaugă oul, 125 g cuburi de unt rece şi 2 linguri de apă rece. Se frământă rapid aluatul, se înfăşoară în folie transparentă şi se dă la frigider cca 30 min. Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie rotundă de aluat. Se aşază într-o formă de tort unsă cu unt (0 20 cm) şi se ridică o margine înaltă de cca 3 cm.
Aluatul se înţeapă în mai multe locuri cu furculiţa şi se dă la frigider până când este gata umplutura. Se curăţă ciupercile cu o pensulă, îndepărtând resturile de pământ, nisip şi ace de brad; se freacă apoi cu prosoape de bucătărie.
Se despart pălăriile de picioruşe. Pălăriile se taie felii şi picioruşele se taie cuburi. Se încinge cuptorul la 180 °C. Se toacă usturoiulşi ceapa; se călesc într-o tigaie cu 1 lingură unt. Se adaugă ciupercile tocate; se sărează şi se piperează. Se prăjesc ciupercile până ce prind culoare.
Se adaugă la ciuperci rondele de ceapă verde şi nucile tocate. Amestecul se repartizează pe blat. Deasupra se aşază felii de ciuperci, unse cu restul de unt, topit. Se presară pe tartă sare şi piper; se coace 25-30 min.
Tartă cu hribi asezonată cu nuci tocate
Pofta buna!