Ruladă cu carne şi cârnaţi
PrinteazaO reteta delicioasa de rulada cu carne si carnati din: foi de placinta, cascaval, carnati afumati, piept de pui, ceapa, usturoi, stafide, ulei de floarea soarelui, sare, piper, patrunjel si legume de sezon.
- un pachet foi de plăcintă
- 200 g caşcaval
- doi cârnaţi afumaţi
- un piept de pui
- o ceapă
- 4 căţei de usturoi
- 25 g stafide
- 3 ouă
- ulei de floarea-soarelui
- sare
- piper
- pătrunjel
- legume de sezon
Mod de preparare:
Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Pieptul de pui se dezosează, se spală şi se taie cubuleţe. Se încing patru linguri de ulei într-o cratiţă, se pune ceapa, apoi usturoiul, se călesc două minute şi se adaugă carnea de pui. Se lasă până ce carnea s-a albit, se adaugă cânaţii tăiaţi felii şi se prăjesc cinci minute.
Se scot cu o spumieră, se pun într-o strecurătoare şi se lasă să se răcească. Se rade caşcavalul, se pune într-un bol şi se adaugă ingredientele călite. Se presară stafidele, sare şi piper după gust. Se pune pă¬trunjel tocat, se adaugă două ouă şi se amestecă. Se ung cu ulei foile de plăcintă, se suprapun şi se întinde deasupra compoziţia.
Se rulează, se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduce în cuptor. Se coace la foc potrivit 30-35 de minute, se scoate şi, când este călduţă, se taie felii. Se serveste cu o salata din legume de sezon.
Ruladă cu carne şi cârnaţi
Pofta buna!