Plăcintă cu pui şi ciuperci
PrinteazaPlacinta cu pui si ciuperci din: pui, ciuperci, aluat foitaj, supa concentrata de carne, unt, ou, faina, ceapa, patrunjel, salvie, sare si piper.
- 1 pui fript (circa 800 g)
- 250 g ciuperci champignon
- 200 g aluat foitaj
- 400 ml supă concentrată de carne
- 80 g unt
- 1 ou
- 1 lingură faină albă
- 1 ceapă potrivită
- pătrunjel si salvie tocate
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţă puiul de piele, dezosează-1 şi taie carnea bucăţele. Spală, curăţă şi taie ciupercile lamele. Curăţă şi toacă mărunt ceapa. Topeşte untul într-o cratiţă, căleşte ceapa în el, adaugă ciupercile şi pătrunjelul. Inăbuşă-le 3-4 minute, apoi adaugă carnea de pui şi salvia tocată. Pune 3-4 linguri de supă într-o ceaşcă, adaugă faina şi amestecă bine.
Toarnă restul de supă în cratiţă şi lasă să fiarbă. Când zeama a scăzut aproape de tot, toarnă supa amestecată cu faină şi fierbe totul circa 10 minute, la foc mediu, până când sosul se îngroaşă bine, apoi stinge focul şi adaugă sare şi piper după gust. Incălzeşte cuptorul la 170° C. Intinde aluatul de foitaj cu sucitorul până la grosimea de 0,5 cm şi aproape dublu ca suprafaţa tăvii. Aşază foaia într-o formă rotundă unsă, în aşa fel încât să depăşească bine marginile.
Toarnă umplutura în formă, peste foaia de aluat şi ni- veleaz-o, apoi acoperă ridicând şi pliind aluatul de pe margini. Taie surplusul de aluat şi decupează din el frunzuliţe. Decorează plăcinta cu acestea şi unge-o cu ou bătut.
Fă o gaură în mijlocul plăcintei, ca să iasă aburul care se formează în interior, şi coace-o în cuptorul încins 30 de minute. Scoate-o din cuptor şi las-o să se răcorească.Taie-o în sferturi şi aşază bucăţile pe farfurii. După gust, o poţi servi cu o garnitură din legume fierte şi călite în tigaie cu puţin unt.
Plăcintă cu pui şi ciuperci
Pofta buna!