Tartă cu mere
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu mere din: faina, unt, margarina, sare, mere, zahar, unt si praf de scortisoara.
- 200 g faină albă
- 50 g unt
- 70 g margarină
- sare
pentru umplutură:
- 400 g mere
- 100 g zahăr
- 20 g unt
- 2 linguriţe praf de scorţişoară
Mod de preparare:
Curăţă merele de coajă şi de cotoare, apoi taie-le felii cu grosimea de 0,5 cm. Pune untul şi margarina într-un castron şi taie-le bucăţi, apoi înmoaie-le, adăugând un praf de sare.
Pune faina peste grăsime şi freacă ingredientele cu degetele până când capătă un aspect grunjos. Adaugă câte puţină apă foarte rece şi frământă până când obţii un aluat neted şi omogen. Strânge-l în formă de bilă şi lasă-1 15 minute să se odihnească la rece.
Ia 2/3 din aluat şi întinde din el o foaie rotundă. Aşaz-o într-o formă de tort unsă, cu diametrul de 24 cm (cu pereţii detaşabili), ridicând-o şi pe pereţii ei. înţeapă aluatul de pe fund cu o furculiţă.
Aranjează feliile de mere peste aluat, în straturi, presărându-le pe fiecare cu zahărul amestecat cu scorţişoara. Topeşte 20 g de unt, lasă-1 să se răcorească şi toarnă-1 peste mere.
Intinde aluatul rămas într-o foaie rotundă, de dimensiunile formei, acoperă cu el tarta şi lipeşte-o de aluatul de pe margini: Crestează suprafaţa aluatului şi coace tarta 45 de minute în cuptorul încins la 180° C.
Aceasta este gata atunci când s-au format băşicuţe la suprafaţă şi a devenit aurie.
Tartă cu mere
Pofta buna!