Saltimbocca cu tocanita de ciuperci asortate

Printeaza

O reteta delicioasa de Saltimbocca cu tocanita de ciuperci asortate  din: galbiori, hribi, faina, usturoi, ardei iute, patrunjel, muschi de vitel, piper, sunca de parma, frunze de salvie, sare, ulei de masline, vin alb sec si unt.

Ingrediente:Saltimbocca cu tocanita de ciuperci asortate

  • 400 g galbiori
  • 600 g hribi mici
  • faina
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 legatura patrunjel
  • 8 felii subtiri de muschi de vitel (circa 80 g)
  • piper
  • 4 felii sunca de parma
  • 8 frunze de salvie
  • sare
  • 6 linguri de ulei de masline
  • 100 ml vin alb sec
  • 60 g unt

 

Mod de preparare:

Se curata ciupercile. Galbiorii se aseaza intr-un castron si se pudreaza cu o cantitate mare de făină; se amestecă bine. Se aşază într-o strecurătoare ciupercile împreună cu făina; se scutură şi se trec în final prin jet de apă rece; se şterg. Se toacă usturoiul. Se taie fâşii ardeiul iute. Se toacă pătrunjelul.

Se spală şi se şterg feliile de car¬ne; se bat. Se piperează şi se aşa¬ză pe fiecare felie de carne câte 1/2 felie de şuncă şi o frunză de salvie. Se pliază carnea şi se fixează cu scobitori. Se sărează şi se piperează de jur-împrejur. Intr-o tigaie mare se încing 3 linguri ulei şi se prăjesc fripturile câte 2 min.

Se scoate şi se adaugă şi restul de ulei. Se prăjesc ciupercile, usturoiul şi ardeiul, la foc iute, 4-5 min. Se sărează, se piperează şi se stinge cu vin. Se adaugă saltimbocca şi se lasă să se pătrundă puţin. Se aşază în tigaie fulgi de unt. Saltimbocca şi ciupercile se presară cu pătrunjel şi se servesc imediat, eventual cu mămăliguţă.

Saltimbocca cu tocanita de ciuperci asortate

Saltimbocca cu tocanita de ciuperci asortate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.