Tartă olandeză cu sirop

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta olandeza cu sirop din: stafide, miez de nuca, faina, drojdie, scortisoara, zahar vanilat, sirop de zahar, bere blonda, unt si sare.

Ingrediente:Tartă olandeză cu sirop

  • 200 g stafide
  • 75 g miez de nucă
  • 400 g faină albă
  • 3 linguriţe drojdie uscată
  • 1 linguriţă cu vârf scorţişoară
  • 1 linguriţă cu vârf zahăr vanilat
  • 3 linguriţe sirop de zahăr
  • 330 ml bere blonda
  • 125 g unt
  • sare

 

Mod de preparare:

Pune stafidele în apă rece şi lasă-le la înmuiat 30 de minute. Toacă nucile cu cuţitul, amestecă faina cu drojdia, un praf de sare, scorţişoara şi zahărul vanilat.

Amestecă siropul de zahăr cu berea şi încorporează untul înmuiat. Lasă compoziţia la frigider.

Când s-a răcit, încorporează treptat lichidul în compoziţia de faină şi droj­die, amestecând energic. Adaugă nucile, stafidele scurse şi stoarse, apoi amestecă bine până la omogenizare.

Toarnă compoziţia într-o formă rotundă unsă cu unt şi tapetată cu faină. Coace-o circa 75 de minute în cupto­rul încălzit la 175° C. Scoate tarta din cuptor şi serveşte-o călduţă.

Tartă olandeză cu sirop

Tartă olandeză cu sirop

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.