Tartă olandeză cu sirop
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta olandeza cu sirop din: stafide, miez de nuca, faina, drojdie, scortisoara, zahar vanilat, sirop de zahar, bere blonda, unt si sare.
- 200 g stafide
- 75 g miez de nucă
- 400 g faină albă
- 3 linguriţe drojdie uscată
- 1 linguriţă cu vârf scorţişoară
- 1 linguriţă cu vârf zahăr vanilat
- 3 linguriţe sirop de zahăr
- 330 ml bere blonda
- 125 g unt
- sare
Mod de preparare:
Pune stafidele în apă rece şi lasă-le la înmuiat 30 de minute. Toacă nucile cu cuţitul, amestecă faina cu drojdia, un praf de sare, scorţişoara şi zahărul vanilat.
Amestecă siropul de zahăr cu berea şi încorporează untul înmuiat. Lasă compoziţia la frigider.
Când s-a răcit, încorporează treptat lichidul în compoziţia de faină şi drojdie, amestecând energic. Adaugă nucile, stafidele scurse şi stoarse, apoi amestecă bine până la omogenizare.
Toarnă compoziţia într-o formă rotundă unsă cu unt şi tapetată cu faină. Coace-o circa 75 de minute în cuptorul încălzit la 175° C. Scoate tarta din cuptor şi serveşte-o călduţă.
Tartă olandeză cu sirop
Pofta buna!