Ketchup cu legume
PrinteazaO reteta de ketchup cu legume din: rosii, sare grunjoasa, zahar, otet, foi de dafin, busuioc, cimbru, piper, ulei, ceapa, gogosari sau ardei si telina.
- 6 kg roşii bine coapte
- 4 linguri sare grunjoasă
- 2 linguri zahăr
- 500 ml oţet
- 10 foi dafin
- busuioc
- cimbru
- piper
- 1 l ulei
- 1 kg ceapă
- 2 kg gogoşari sau ardei
- 1 ţelină
Mod de preparare:
Roşiile spălate şi uscate, le dai prin aparatul special, pentru a separa seminţele şi pieliţele de roşii, apoi sucul obţinut îl fierbi până se îngroaşă şi seacă zeama.
In uleiul încins, căleşti pe rând, ceapa tocată, apoi ţelina rasă, ardeiul copt, curăţat şi dat prin maşina de carne sau prin robot, până se face o pastă.
Adaugi condimentele (piperul, dafinul, cimbrul etc.) pe care le pui într-un săculeţ din tifon, legat bine, asta pentru a nu se pierde prin masa de bulion.
Fierberea legumelor prăjite împreună cu bulionul fiert durează aproximativ 1-1/2 oră, până ajunge la o consistenţă cremoasă şi se depune uleiul pe marginea vasului de fiert.
După ce a fiert, pui ketchup-ul fierbinte în sticluţe mici, spălate şi uscate în cuptor, le acoperi cu o pătură şi le laşi aşa până se răcesc.
Pofta buna!