Clătite umplute cu ciuperci şi cremă de urdă cu verdeaţă
PrinteazaO reteta delicioasa de clatite umplute cu ciuperci si crema de urda cu verdeata din: spanac, sare, urda, smantana, piper, smantana, piper, nucsoara, oua, faina, lapte, ulei, ciuperci de padure, unt, rozmarin si cimbru.
- 200 g spanac
- sare
- 200 g urda
- 2 linguri smantanana
- piper
- nucsoara
- 2 oua
- 350 g faina
- 500 ml lapte
- 2 linguri ulei
- 150 g ciuperci de padure
- 1 lingura unt
- 1 lingurita rozmarin tocat
- 1 lingurita cimbru tocat
Mod de preparare:
Se opăreşte spanacul în apă cu sare. Se scurge. Se amestecă urda cu smântână, spanac, sare, piper şi nucşoară. Se separă ouăle. Se amestecă făina cu lapte, gălbenuşuri, 1 praf de sare; se înglobează albuşurile bătute.
Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjesc pe rând 8 clătite. Se taie felii ciupercile şi se prăjesc în unt 3 min. Se condimentează cu sare, piper şi verdeaţă. Clătitele se ung cu 1-2 linguri cremă de urdă şi se presară ciuperci; se împăturesc.
Clătite umplute cu ciuperci şi cremă de urdă cu verdeaţă
Pofta buna!