Friptură cu varză

Printeaza

Friptura cu varza din: carne tocata, carne tocata de porc, varza alba sau conopida, untura, ceapa, chimen, vin alb, slanina sau kaizer, sare si piper.

Ingrediente:

  • 500 g carne tocată
  • 250 g carne de porc
  • 500 g varză albă sau conopidă
  • 2 linguri untură
  • 2 cepe
  • 1 lingură chimen
  • 1 pahar vin alb
  • 8 felii slănină sau kaizer
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Desfa foile de varză de pe cotor, spală-le, taie-le fâşii şi fierbe-le 10 minute. Căleşte în untura topită ceapa tăiată mare, adaugă carnea tăiată cuburi şi cea tocată şi prăjeşte-le împreună, amestecând cu grijă.

Adaugă varza, chimenul, o linguriţă de sare, piper, după gust, şi vinul. Acoperă vasul cu un capac şi lasă totul să fiarbă circa 10 minute.

Unge cu grăsime o tavă înaltă, răstoarnă în ea carnea şi varza şi aşază deasupra feliile de slănină. Coace preparatul 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 220° C.

Friptură cu varză

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.