Friptură cu varză
PrinteazaFriptura cu varza din: carne tocata, carne tocata de porc, varza alba sau conopida, untura, ceapa, chimen, vin alb, slanina sau kaizer, sare si piper.
Ingrediente:
- 500 g carne tocată
- 250 g carne de porc
- 500 g varză albă sau conopidă
- 2 linguri untură
- 2 cepe
- 1 lingură chimen
- 1 pahar vin alb
- 8 felii slănină sau kaizer
- sare
- piper
Mod de preparare:
Desfa foile de varză de pe cotor, spală-le, taie-le fâşii şi fierbe-le 10 minute. Căleşte în untura topită ceapa tăiată mare, adaugă carnea tăiată cuburi şi cea tocată şi prăjeşte-le împreună, amestecând cu grijă.
Adaugă varza, chimenul, o linguriţă de sare, piper, după gust, şi vinul. Acoperă vasul cu un capac şi lasă totul să fiarbă circa 10 minute.
Unge cu grăsime o tavă înaltă, răstoarnă în ea carnea şi varza şi aşază deasupra feliile de slănină. Coace preparatul 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 220° C.
Friptură cu varză
Pofta buna!