Tarte cu legume şi caşcaval

Printeaza

O reteta delicioasa de tarte cu legume si cascaval din: faina, ou, unt sau margarina, apa minerala, sare, ceapa, marar, dovlecel, morcovi, piper, patrunjel, cascaval si unt.

Ingrediente:Tarte cu legume şi caşcaval

pentru aluat:

  • 125 faina
  • un ou
  • 60 g unt sau margarina
  • o lingura apa minerala sau iaurt
  • un praf de sare

pentru umplutura:

  • o legatura ceapa
  • o legatura marar
  • un dovlecel
  • sare
  • 1-2 morcovi
  • piper
  • 2-3 fire patrunjel
  • 200 g cascaval sau mozzarella
  • un cubulet unt

 

Mod de preparare:

Se cerne făina într-un bol, se face un gol la mijloc în care se pun sarea, oul, untul şi iaurtul. Se frământă, se adună la un loc în formă de minge şi se lasă câteva minute la frigider. Se curăţă legumele, se taie cubuleţe sau rondele şi se călesc în unt. Se condimentează cu sare şi un praf de piper, după gust, şi se lasă să se răcească la temperatura camerei.

Se scoate coca şi se întinde cu sucitorul pe planşetă, se pre­gătesc formele de tarte şi se tapetează cu unt. Se taie foaia şi se aşază coca în forme, insistând în mod special pe margini. Tartele se bagă în cuptorul încins, 30 de minute.

După ce s-au copt, se scot, se lasă la răcit câteva minute şi se umplu cu legume, se rade caşcaval pe deasupra şi se mai lasă 10 minute la cuptor. Se scot şi se ornează cu pătrunjel verde.

Tarte cu legume şi caşcaval

Tarte cu legume şi caşcaval

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • tarta de legume la cuptor
  • tarte cu legume

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.