Curcan la cuptor cu telina
PrinteazaO reteta delicioasa de curcan la cuptor cu: ulei, coniac, rozmarin, salvie, mar, telina, ceapa, unt, sare, piper.
- 1 curcan
- 20 ml ulei
- 25 ml de coniac
- 1/2 cană cu rozmarin
- 1/2 jumătate cană frunze de salvie
- 1 măr tăiat în trei sferturi
- 1 tulpină de ţelină tăiată în jumătate
- 1ceapă mare tăiată în jumătate
- 125 g de unt topit
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spală curcanul, se taie gâtul şi se scot măruntaiele. Se şterge cu prosoape de hârtie. Se îndepărtează puţin pielea de pe piept, fără să fie complet tăiată.
Rozmarinul şi salvia se presară sub piele, apoi aceasta se întinde la loc.
Se pun mărul, ţelina şi ceapa în interiorul curcanului. Acesta se aşază într-un vas, cu pieptul în sus şi se unge cu untul topit, se acoperă cu o folie de aluminiu.
Se pune la cuptor, la foc mediu, cam trei ore. După 90 de minute se unge cu un sos făcut dintr-un amestec de ulei şi coniac, sare şi piper.
Curcan la cuptor
Pofta buna!