Curcan la cuptor cu telina

Printeaza

O reteta delicioasa de curcan la cuptor cu: ulei, coniac, rozmarin, salvie, mar, telina, ceapa, unt, sare, piper.

Ingrediente:Curcan la cuptor cu telina

  • 1 curcan
  • 20 ml ulei
  • 25 ml de coniac
  • 1/2 cană cu rozmarin
  • 1/2 jumăta­te cană frunze de salvie
  • 1 măr tăiat în trei sferturi
  • 1 tulpină de ţelină tăiată în jumătate
  • 1cea­pă mare tăiată în jumătate
  • 125 g de unt topit
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se spală curcanul, se taie gâtul şi se scot mărun­taiele. Se şterge cu prosoape de hârtie. Se îndepărtează puţin pielea de pe piept, fără să fie complet tăiată.

Rozmarinul şi salvia se presară sub piele, apoi aceasta se întinde la loc.

Se pun mărul, ţelina şi ceapa în interiorul curcanului. Acesta se aşază într-un vas, cu pieptul în sus şi se unge cu untul topit, se acoperă cu o folie de aluminiu.

Se pune la cuptor, la foc mediu, cam trei ore. După 90 de minu­te se unge cu un sos făcut dintr-un amestec de ulei şi coniac, sare şi piper.

Curcan la cuptor

Curcan la cuptor cu telina

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.