Pachetele mexicane
PrinteazaO reteta delicioasa de pachetele mexicane din: fasole rosie, lipii, porumb, otet balsamic, chili, ceapa verde, crutoane, mujdei de usturoi.
- 400 g fasole roşie
- 4 lipii
- 300 g porumb
- 1-2 linguri oţet balsamic
- 2 linguriţe ulei de măsline
- un praf chili
- 4 fire ceapă verde
- crutoane
- mujdei de usturoi
Mod de preparare:
Se spală fasolea şi se lasă să se înmoaie de seara până dimineaţa, apoi se pune să fiarbă în apă cu sare, în două-trei ape, cât să elimine toxinele.Fasolea boabe, după ce a fiert, se scoate din apă şi se trece prin câteva jeturi de apă călduţă.
Intre timp, se taie ceapa rondele şi se amestecă cu praful de chili, sare, piper, oţet balsamic şi uleiul de măsline. Se lasă la rece câteva minute şi, în acest timp, se curăţă usturoiul. Crutoanele se stropesc cu usturoi şi se bagă în cuptorul cald.
Intr-un bol, se amestecă fasolea, porumbul, crutoanele şi se adaugă sosul. Lipiile se desfac şi se umplu cu salata de fasole. Se servesc ornate cu frunze de salată verde.
Pachetele mexicane
Pofta buna!