Prajiturele picante de cocos, ciocolată şi rom
PrinteazaO reteta delicioasa de prajiturele picante de cocos, ciocolata si rom din: ricotta, ciocolata menaj, boia iute, zahar, fulgi de cocos, zahar vanilat si rom.
- 250 g ricotta
- 100 g ciocolată menaj
- 1 vârf de cuţit boia iute
- 40 g zahăr
- 50 g fulgi de cocos
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 lingură rom
pentru decor:
- fulgi de cocos
Mod de preparare:
Rade ciocolata, pune-o într-un castronel şi topeşte-o în cuptorul cu microunde sau la bain-marie (fară ca apa să clocotească), amestecând din când în când.
Intre timp, pasează ricotta prin sită, pune-o într-un castron şi freac-o până când ajunge ca o cremă, adăugând boiaua iute, zahărul, zahărul vanilat şi romul.
Toarnă în fir subţire ciocolata topită. Incorporează imediat fulgii de cocos, amestecând cu o lingură de lemn înainte să se închege ciocolata.
Lasă compoziţia să se întărească 30 de minute în frigider. Modelează din ea biluţe de mărimea unei cireşe şi pune-le pe o tavă; tăvăleşte-le prin fulgi de cocos şi lasă-le în frigider cel puţin 10 minute înainte de a le servi.
Prajiturele picante de cocos, ciocolată şi rom
Pofta buna!