Mere pane
PrinteazaO reteta delicioasa de mere pane din: faina, oua, lapte, bere, mere, unt, zahar, scortisoara si ulei de floarea soarelui.
- 160 g faină albă
- 4 ouă
- 100 ml lapte
- 80 ml bere
- 3 mere
- 50 g unt
- 100 g zahăr
- 1/2 linguriţă praf de scorţişoară
- ulei de floarea-soarelui (pentru prăjit)
Mod de preparare:
Cerne faina amestecată cu 2 linguri de zahăr şi cu un praf de sare. Bate ouăle cu laptele. Incorporează treptat amestecul de faină cu zahăr; adaugă berea şi bate compoziţia până când devine omogenă.
Curăţă merele de coajă şi de cotoare, taie-le felii şi căleşte-le într-o tigaie neaderentă cu unt topit şi cu 1 lingură de zahăr până când se caramelizează.
Adaugă compoziţia obţinută mai înainte şi mai pune puţină faină dacă este nevoie pentru a ajunge la consistenţa unui aluat de clătite mai gros. Amestecă 2 linguri de zahăr cu scorţişoara.
Incinge uleiul într-o tigaie. Prăjeşte în baia de ulei feliile de mere scoase din aluat până când devin aurii. Scoate-le cu paleta, pune-le pe hârtie absorbantă ca să se scurgă de grăsime şi tăvăleşte-le prin amestecul de zahăr cu scorţişoară. Serveste-le imediat.
Mere pane
Pofta buna!
Incoming search terms:
- mere pane
- mere pane cu scortisoara