Mere pane

Printeaza

O reteta delicioasa de mere pane din: faina, oua, lapte, bere, mere, unt, zahar, scortisoara si ulei de floarea soarelui.

Ingrediente:Mere pane

  • 160 g faină albă
  • 4 ouă
  • 100 ml lapte
  • 80 ml bere
  • 3 mere
  • 50 g unt
  • 100 g zahăr
  • 1/2 linguriţă praf de scorţişoară
  • ulei de floarea-soarelui (pentru prăjit)

 

Mod de preparare:

Cerne faina amestecată cu 2 linguri de zahăr şi cu un praf de sare. Bate ouăle cu laptele. Incorporează treptat amestecul de faină cu zahăr; adaugă berea şi bate compoziţia până când devine omogenă.

Curăţă merele de coajă şi de cotoare, taie-le felii şi căleşte-le într-o tigaie neaderentă cu unt topit şi cu 1 lingură de zahăr până când se caramelizează.

Adaugă compoziţia obţinută mai înainte şi mai pune puţină faină dacă este nevoie pentru a ajunge la consistenţa unui aluat de clătite mai gros. Amestecă 2 linguri de zahăr cu scorţişoara.

Incinge uleiul într-o tigaie. Prăjeşte în baia de ulei feli­ile de mere scoase din aluat până când devin aurii. Scoate-le cu paleta, pune-le pe hârtie absorbantă ca să se scurgă de grăsime şi tăvăleşte-le prin amestecul de zahăr cu scorţişoa­ră. Serveste-le imediat.

Mere pane

Mere pane

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • mere pane
  • mere pane cu scortisoara

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.