Cum se prepara pizza cu friptura din pulpa de miel (video)

Printeaza

Cum se prepara pizza cu friptura din pulpa de miel – Pizza cu friptura din pulpa de miel este o combinatie inedita si savuroasa, perfecta pentru cei care doresc sa incerce ceva diferit fata de retetele clasice de pizza.

Friptura din pulpa de miel adauga un gust bogat si complex, completat perfect de topping-urile clasice de pizza. Aceasta reteta imbina aromele mediteraneene cu savoarea unica a mielului, rezultand un preparat delicios si plin de caracter.

  • Timp de pregatire: 30 minute
  • Timp de dospire al aluatului: 60 minute
  • Timp de gatire: 30 minute
  • Timp total: 2 ore

Ingrediente

Pentru aluatul de pizza:

  • 300 g faina
  • 200 ml apa calduta
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura ulei de masline
  • 7 g drojdie uscata

Pentru friptura de miel:

  • 400 g pulpa de miel, taiata felii subtiri
  • 3 catei de usturoi, tocati
  • 1 lingura rozmarin proaspat, tocat
  • 2 linguri ulei de masline
  • Sare si piper dupa gust
  • Zeama de la 1/2 lamaie

Pentru topping-uri:

  • 200 g sos de rosii pentru pizza
  • 150 g mozzarella, rasa
  • 1 ardei gras rosu, taiat felii subtiri
  • 1 ceapa rosie, taiata rondele subtiri
  • 100 g branza feta, sfaramata (optional)
  • Frunze de rucola proaspata (pentru servire)
  • 1 lingura otet balsamic (optional, pentru stropit la final)

Instructiuni

Prepararea aluatului de pizza:

Intr-un bol mare, dizolva zaharul si drojdia in apa calduta si lasa amestecul sa stea timp de 5-10 minute, pana cand devine spumos.

Adauga faina, sarea si uleiul de masline. Framanta aluatul timp de 5-10 minute, pana devine elastic si neted.

Pune aluatul intr-un bol uns cu ulei, acopera-l cu un prosop umed si lasa-l la dospit intr-un loc cald timp de aproximativ 1 ora, sau pana isi dubleaza volumul.

Prepararea fripturii de miel:

Intr-un bol, amesteca usturoiul, rozmarinul, uleiul de masline, zeama de lamaie, sarea si piperul. Pune feliile de pulpa de miel in marinada si lasa-le la marinat timp de cel putin 30 de minute.

Incalzeste o tigaie la foc mediu si prajeste feliile de miel marinate timp de 3-4 minute pe fiecare parte, pana cand sunt bine rumenite si patrunse. Scoate-le pe o farfurie si lasa-le sa se odihneasca.

Asamblarea si coacerea pizzei:

Preincalzeste cuptorul la 220°C si aseaza o tava de copt in cuptor pentru a se incalzi.

Intinde aluatul de pizza pe o suprafata usor infainata pana ajunge la grosimea dorita. Transfera-l pe o foaie de hartie de copt.

Intinde un strat subtire de sos de rosii peste aluat, apoi adauga mozzarella rasa. Pune deasupra feliile de friptura de miel, ardeiul gras si ceapa rosie.

Daca folosesti, presara branza feta sfaramata deasupra.

Transfera pizza (cu tot cu hartia de copt) pe tava fierbinte din cuptor si coace timp de 12-15 minute, sau pana cand crusta este crocanta si aurie, iar branza este topita si aurie.

Servirea:

Scoate pizza din cuptor si lasa-o sa se raceasca usor. Adauga frunzele de rucola deasupra si stropeste cu putin otet balsamic, daca doresti. Taie pizza in felii si serveste-o calda.

Valori nutritionale (per portie)

  • Calorii: 450 kcal
  • Proteine: 25 g
  • Grasimi: 20 g
  • Carbohidrati: 40 g
  • Fibre: 3 g

 

Cum se prepara pizza cu friptura din pulpa de miel

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.