Legume de primăvară
PrinteazaO reteta delicioasa de legume de primavara din: sparanghel verde, morcovi, fenicul, mazare, ulei de masline, smantana, patrunjel, sare si piper.
- 2 fire de sparanghel verde
- 2 morcovi noi
- 2 feniculi mici
- 100 g de mazăre verde
- o lingură de ulei de măsline
- 80 ml smântână
- pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţă şi spală sparanghelul, morcovii şi bulbii de fenicul. Pregăteşte mazărea. Taie sparanghelul, morcovii şi feniculul în două, pe lungime.
Pune o oală cu apă sărată la fiert. Când fierbe apa, pune sparanghelul, morcovii, mazărea şi feniculii şi lasă-i să – fiarbă 20 de minute.
Scurge toate legumele şi ţine-le la cald. Spală şi usucă pătrunjelul şi toacă-l. Pune smântână la încălzit, adaugă pătrunjelul, sărează şi piperează, ia de pe foc.
Sotează legumele 2 minute în uleiul încins, amestecând continuu. Repartizează-le în farfurii şi stropeştele cu sosul de smântână. Serveşte imediat.
Legume de primăvară
Pofta buna!