Prăjiturele cu nucă de cocos şi ciocolată

Printeaza

O reteta de prajiturele cu nuca de cocos si ciocolata din: zahar, faina, amidon de porumb, oua, unt, zahar pudra vanilat, cacao neagra, lapte si fulgi de cocos.

Ingrediente:Prăjiturele cu nucă de cocos şi ciocolată

  • 125 g zahăr
  • 125 g faină
  • 60 g amidon de porumb
  • 3 ouă
  • 15 g unt
  • 3 linguri apă

pentru stratul exterior:

  • 500 g zahăr pudră vanilat
  • 75 g cacao neagră
  • 15 g unt
  • 125 ml lapte
  • 500 g fulgi de nucă de cocos

 

Mod de preparare:

Bate ouăle cu telul, încorporând treptat zahărul. Adaugă treptat apa, amidonul şi făina cernute împreună, ames­tecând până când obţii o compoziţie spumoasă.

Pune untul topit şi răcit şi amestecă totul rapid. Toarnă aluatul într-o tavă dreptunghiulară (18 x 28 cm). Coace pandişpanul circa 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 180° C. După ce s-a răcit, taie-1 în 16 bucăţi.

Cerne zahărul vanilat şi amestecă-1 cu cacaua într-o crăticioară. Pune crăticioara la bain-marie, toarnă în ea untul topit în laptele fierbinte şi amestecă până când com­poziţia se omogenizează.

Scufundă fiecare bucată de pandişpan în sosul de ca­cao, apoi tăvăleşte-le prin fulgii de nucă de cocos. Lasă pră­jiturile să se răcească şi pe urmă aşază-le într-un loc răcoros ca să se usuce complet (câteva ore) înainte de a le servi.

Prăjiturele cu nucă de cocos şi ciocolată

Prăjiturele cu nucă de cocos şi ciocolată

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.