Pere cu branza Rocquefort
PrinteazaO reteta delicioasa de Pere cu branza Rocquefort din: cartofi, branza rocquefort, zahar, unt, rozmarin, pere, suc de lamaie, ulei, sare si piper.
- 1 kg cartofi fierţi
- 250 g brânză Rocquefort
- 50 g zahăr
- 70 g unt
- 4 rămurele rozmarin
- 4 pere
- două linguri suc de lămâie
- 100 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fărâmiţează brânza. Topeşte 20 g zahăr într-o tigaie, adaugă 30 g unt şi rozmarinul şi lasă să se caramelizeze 3 minute. Curăţă perele de coajă, taie-le pe lung şi curăţă cotoarele. Topeşte şi restul zahărului cu unt, suc de lămâie şi puţin piper.
Pune perele în caramel şi glasează-le 3 minute. Dă cartofii pe răzătoarea mare, presară-i cu sare şi formează cu mâna opt „fripturi”. Prăjeşte-le în ulei încins, pe fiecare parte, până devin aurii. Pune pe fiecare „friptură” bucăţele de brânză şi câte o felie de pară. Decorează cu rozmarin.
Pere cu branza Rocquefort
Pofta buna!